Enabling good business
 

Language switcher

Vad är Files On Demand?

by Niklas Bendelius in Office 365, SharePoint, Tech Blog, Guider, Nyheter

files-on-demand

Files On Demand är en funktion i Windows 10 som gör att du kommer åt alla dina filer i OneDrive For Business och SharePoint Online via utforskaren på din dator, utan att de tar upp utrymme på din lokala disk.

Det innebär alltså att du kan använda SharePoint Online som en traditionell filserver, utan att behöva synka hela företagets filbibliotek. För att komma åt filerna behöver du såklart vara ansluten till internet, men du kan också välja att alltid ha en synkad kopia av en fil eller mapp på din dator, för att möjliggöra offlinearbete.

Så ser du status på din fil eller mapp

När du aktiverar Files On Demand dyker några nya symboler upp i din utforskare. Alla filer och mappar i din SharePoint eller OneDrive märks med ett moln, en grön bock på en vit botten eller en vit bock på en grön botten, beroende på status på din fil eller mapp.

files on demand_OnlineMoln-symbolen innebär att filen eller mappen endast finns online, och alltså inte tar upp något utrymme på din dator – för än du väljer att öppna filen.

files on demand_Lokal
När du klickar på en Online-fil laddas den tillfälligt ned till din dator och finns också tillgänglig för offline-arbete. Filen märks samtidig med den denna symbol som visar att filen finns tillgänglig på din dator. Vill inte längre ha en lokal kopia av din fil eller mapp högerklickar du bara på den och väljer ”Frigör utrymme”, så går filen eller mappen tillbaka till ”on demand-läge” och kommer återigen endast vara tillgänglig online.
files on demand_Alltid lokal
Genom att högerklicka på en fil eller mapp och välja ”Behåll alltid på den här enheten” ser du till så att filen eller mappen alltid finns tillgänglig på din dator. Filen eller mappen märks då med denna symbol och kommer inte att gå tillbaka till ”on demand-läge”, om du inte själv väljer det.

Hur aktiverar jag Files On Demand?

aktivera files on demandFiles On Demand finns endast för Windows 10, men själva aktiveringen går snabbt och enkelt. Du högerklickar endast på den blå moln-symbolen i verktygsfältet nere till höger och klickar på ”Inställningar”. I rutan som dyker upp väljer du fliken ”Inställningar” och bockar i ”Spara utrymme och ladda ned filer när du använder dem”.

Enkelt!

Nedan följer också en video som beskriver hela flödet, klick för klick


Robert-Flank

ROBERT FLANK

Strategisk Rådgivare
08-124 509 65
robert.flank@further.se


ANDRA HAR ÄVEN LÄST:

DELA ARTIKELN:

Comments are closed.

.grecaptcha-badge { display:none !important; }