Enabling good business
 

Därför bör du uppgradera till Windows 10 idag

by Anton Axefors in Office 365, Tech Blog, Nyheter

uppgradera-till-windows10

Windows 10 tar över förstaplatsen som mest använda Microsoft operativsystemet i världen för desktops/laptops och puttar därmed ner Windows 7 som hittills haft ledningen. Och det finns flera skäl att uppgradera till Windows 10 genast, istället för att fasa ut Windows 7 successivt. Här berättar vi varför.

Windows 10 används nu på nästan 43% av världens alla  desktops/laptops som kör Windows operativ medans Windows 7 ligger på knappa 42% enligt Statcounters senaste statistik. I och med att Microsoft slutar supportera Windows 7 den 14/1-20 så kommer dessa siffror fortsätta raskt åt samma håll, de som fortfarande kör Windows 7 bör ha en Windows 10 uppgradering med i årets IT budget.

statcounter

Varför bör du bry dig om Microsofts beslut om att sluta supportera Windows 7?

Att Microsoft slutar supportera Windows 7 betyder att dom kommer sluta uppdatera operativsystemet med säkerhetsuppdateringar etc och därmed görs det ännu mer skadligt för virus. Det är också så att det redan idag kan vara svårt att köpa nya datorer med Windows 7, då många datorer idag byggs med processorer som inte stödjer Windows 7.

Hur undviker man problem och förvirring i och med byte till Windows 10?

Många fruktar bytet till Windows 10 då dem sitter på utdaterade programvaror samt är rädda för den administrativa förändringen för användarna. Dessa problem kan uppstå men då är det oftast för att man fasar ut det tidigare operativet över en längre tid tex vid inköp av nya datorer, och därmed sköter det okontrollerat. Därav är det bäst med en kontrollerad övergång där alla byter till nya operativet samtidigt och då även får det lättare att kontrollera kompatibilitet för programvaror innan bytet. Då Windows 10 också är lite annorlunda i utseendet och då det finns nya funktioner så är ofta en kort utbildning bra för att täcka grunderna och för att minimera förlorad tid för användarna PGA att man ej känner till operativsystemet och dess funktioner.

10logoWindows_10_Logo.svg

Utöver att Windows 7 slutar supporteras av Microsoft, varför ska man byta till Windows 10?

Windows 10 ger flertal nya funktioner och öppnar dörren för många extremt smidiga integrationer med bland annat Microsofts Office 365 produkter. Utöver det så är Windows 10 även snabbare samt säkrare än alla tidigare operativsystem och dessa punkter bör prioriteras högt inom alla organisationer.

– Säkrare
– Snabbare
– Bättre integration med bla. Office 365
– Framtidssäkert

Om det fortfarande känns oklart eller om ni inte vet var ni ska börja, hör av er till oss så bokar vi in ett möte för att gå igenom hur en uppgradering skulle se ut för just er organisation samt hur ni kan effektivisera er organisations IT miljö med Windows 10 och Microsofts övriga produkter. Vi kan även bistå med utbildningar inom Windows 10 och dess integrationer med tex Microsoft SharePoint.


Anton-Axefors

ANTON AXEFORS

Teknisk Rådgivare
08-410 417 93
anton.axefors@further.se


ANDRA HAR ÄVEN LÄST:

DELA ARTIKELN:

Comments are closed.