Enabling good business

Microsoft Teams utveckling kommande året

by Dennis Ahlstedt in IT-Strategi, Office 365, Public cloud, Tech Blog, Digitalisering, Nyheter

Microsoft Teams – nya funktioner under 2021

2021 är året som kommer att vara ”efter Corona” där vi normaliserar vår vardag med alla de nya tekniker och möjligheter vi plockat upp under denna pandemi. Microsoft Teams följer samma utveckling som samhället och tar t.ex lärdom av den utökade stressen vi haft i vår vardag. Teams vill hjälpa oss att hantera det genom att dra in tjänster från Headspace som är en global ledare inom sinnesnärvaro & meditation. Samtidigt som den ska hjälpa både oss och våra chefer att planera in tid för fokuserat arbete och avkoppling genom att lära sig våra vanor inom arbetet.
Wellbeing & Productivity insight in Teams

Utöver detta kommer även smarta funktioner som möjligheten att dra ut våra appar i Teams som ensamstående fönster eller vad sägs om en varning om att mötet ska avslutas inom 5min för att se till att man inte drar över?

Närmare varandra – på distans.

Möten via Teams kan ibland kännas lite fyrkantiga när alla bara sitter i varsin ruta och pratar men det finns en lösning på detta!
”Together mode” är en funktion som sätter alla mötesdeltagare på en bänk tillsammans vilket ger en ökad känsla av samhörighet där man t.o.m kan ge varandra en high-five.

Egentligen ingen nyhet i sig, utan nyheten ligger i de olika valen man kommer kunna göra för virtuella platser som en park, eller t.o.m under vatten.

Anpassade presentationer

Lite senare under året kommer man kunna välja att anpassa sin presentation för en mer dynamisk visning och tillåta presentatörer at välja hur deras presentation visas under ett möte.
T.ex kan man under en PowerPoint-presentation lägga sin kamera-bild i framkanten av sitt material. Tidigare enbart möjligt via avancerad kamera-teknik och personal.

Samarbets-samtal för kanaler

Samarbets-samtal gör det möjligt för kunder att ansluta en samtalskö till en kanal i Teams. Användare kan samarbeta och dela information i kanalen medan de tar samtal i kön. Den här funktionen är idealisk för scenarier som en IT-helpdesk eller HR-hotline. IT-administratörer kan snabbt ansluta samtalsköer till specifika kanaler och teamägare kan hantera inställningarna.

Kanalfönster och fästa poster

Kanalfönstret är tillgängligt nu och ger en överblick över aktiva medlemmar, viktiga inlägg fästa av medlemmar och annan relevant information i varje kanal. Det här är utmärkt för nya medlemmar som får fart eller befintliga medlemmar som vill hålla sig till kunskapen.

Välmående och produktivitet för era medarbetare

Välmåendefunktioner och produktivitetsinsikter – som drivs av MyAnalytics och Workplace Analytics – kommer till Microsoft Teams från och med oktober. Individer, chefer och företagsledare får insikter anpassade till sin roll med rekommenderade åtgärder för att göra förändrade vanor och förbättra produktivitet och välbefinnande. Dessutom kommer nya personliga välbefinnandeupplevelser inklusive en virtuell pendling för att lägga till struktur i din avlägsna arbetsdag och Headspace-guidade meditationer för att hjälpa dig att varva ner tillgängliga under första halvåret 2021.

Känns det övermäktigt? Vi hjälper dig med Microsoft Teams!

Med vår populära Microsoft Teams-utbildning får era användare en ökad förståelse för verktyget och kunskap att få ut mer av dess funktionalitet. Utbildningen kan anpassas för att fungera både som introduktion/grundutbildning samt fördjupande fortsättningsutbildning för er som redan jobbat en del i Microsoft Teams.

För att säkerställa att er Microsoft Teams-utbildning blir relevant för era användare inleder vi alltid med en workshop, där vi tillsammans med en eller flera personer från er går igenom de olika funktionerna i Microsoft Teams och hur ni kan ha nytta av det i just er verksamhet. Tillsammans med er gör vi också uppskattning av användarnas kompetens enligt Furthers kompetenstrappa, detta för att ytterligare kunna anpassa innehåll och utbildningsmaterial efter just era specifika behov och arbetssätt.


Kontakta oss så berättar vi mer!

    Comments are closed.