Enabling good business

Microsoft Teams – en naturlig del av din dag

by Niklas Bendelius in Office 365, Digitalisering, Nyheter

Microsoft Teams – en naturlig del av din dag

Håll kontakt och ordning. Få mer gjort tillsammans på jobbet, i skolan och i livet med Microsoft Teams. Samarbeta på effektivare sätt och nyttja möjligheterna med att jobba på distans fullt ut. Vi hjälper er samla informationen, tekniken och personalen i en och samma plattform!

Microsoft Teams – där du är

Vi vill slå ett slag för möjligheten att överföra Teams-möten smidigt mellan olika enheter utan att lämna mötet . Om du ansluter till ett möte från telefonen medan du gör din morgonkopp med koffein kan du överföra det till din dator när du kommer till ditt skrivbord utan att någon annan deltagare märker någonting.

Du kan antingen överföra mötet till den andra enheten eller låta båda enheterna delta i mötet.

Överföra ett möte från en enhet till en annan

Medan du är i mötet, öppna Teams på den andra enheten (som du vill överföra mötet till). Ett meddelande visas nära överkanten på den andra enhetens skärm och berättar att du befinner dig i ett möte på en annan enhet och frågar om du vill ansluta till det härifrån också:

Välj Anslut. Teams ger dig nu två alternativ: Lägg till den här enheten eller Överför till den här enheten:

Välj överför till den här enheten. Du får nu möjlighet att ange att ange ljud-och video inställningar för mötet. Välj sedan Anslut. När du har kommit in i mötet på den nya enheten lämnar den första enheten mötet.

Lägga till en andra enhet i ett möte

Precis som ovan kan du öppna Teams på en annan enhet medans du är i ett möte. Den här gången väljer du Välj Lägg till den här enheten:

Teams stänger automatiskt av mikrofonen på den andra enheten innan det ansluts till mötet för att förhindra en eko effekt. När den är ansluten kan du aktivera eller inaktivera mikrofonen och kameran när det behövs.

Med båda enheterna i mötet kan du nu dela innehåll från bägge (smidigt om du t ex vill dela en bild från din telefon).

Hantera meddelanden i Teams

Då Teams blir en naturlig del av vår dag både i arbetet och på fritiden, gäller det att anpassa sättet som Teams meddelar dig om att någonting händer. Ett ständigt pockande på uppmärksamhet blir snabbt tröttande, och vi rekommenderar att du tar dig en funderare på vilka typer av aviseringar du vill ha och på vilket sätt.

Microsoft Teams erbjuder olika sätt att komma åt, ta emot och hantera aviseringar. De här inställningarna inkluderar hur, när och var dina meddelanden visas, anpassade inställningar för kanaler och chatt, utseende och ljud, inaktive ring av specifika meddelanden och så vidare.

För att hantera dina meddelanden, Välj din profilbild i det övre högra hörnet av Teams och välj sedan  Inställningar >  meddelanden.

Läs mer här

Få mer gjort i era möten med hjälp av mötes-appar

Förbättra era onlinemötesupplevelser med hjälpa av mötes-appar. Du kan till exempel lägga till en flik i en chatt eller kanal när duhar skickat en inbjudan, öppna Mötesinformationen och välj Plusteckenet högst upp, välj en app och sedan Lägg till.

Läs mer här

Jobba smartare med mötesanteckningar

Genom att dokumentera viktiga beslut och uppföljningar under möten får ni mer gjort.

Mötesanteckningar stöder upp till 100 mötesdeltagare åt gången. Deltagare som har tillgång till anteckningarna fortsätter att ha till gång till dem även när mötet är slut. Även om någon ansluter till mötet efter att det har schemalagts och normalt inte har åtkomst till anteckningar kan de nu begära åtkomst från anteckningsägaren.

Läs mer här

Känns det övermäktigt? Vi hjälper dig med Microsoft Teams!

Med vår populära Microsoft Teams-utbildning får era användare en ökad förståelse för verktyget och kunskap att få ut mer av dess funktionalitet. Utbildningen kan anpassas för att fungera både som introduktion/grundutbildning samt fördjupande fortsättningsutbildning för er som redan jobbat en del i Microsoft Teams.

För att säkerställa att er Microsoft Teams-utbildning blir relevant för era användare inleder vi alltid med en workshop, där vi tillsammans med en eller flera personer från er går igenom de olika funktionerna i Microsoft Teams och hur ni kan ha nytta av det i just er verksamhet. Tillsammans med er gör vi också uppskattning av användarnas kompetens enligt Furthers kompetenstrappa, detta för att ytterligare kunna anpassa innehåll och utbildningsmaterial efter just era specifika behov och arbetssätt.

Niklas-BendeliusNIKLAS BENDELIUS

Strategisk Rådgivare
08-410 417 92

niklas.bendelius@further.se


Kontakta oss

    Comments are closed.