Enabling good business
 

I januari nästa år behöver du betala för Windows 7

by Niklas Bendelius in Nyheter

Windows7

I januari nästa år behöver du betala för Windows 7 support, så många företag väljer att uppgradera till Windows 10 redan i år.

I år firar Windows 7 10-år som operativsystem. Windows 7 är ett relativt ungt operativsystem om man jämför med föregångaren och storsäljaren Windows XP som firar 19 år i år. Vi stöter faktiskt ibland på företag som fortfarande kör Windows XP, men oftast beror det på att det finns en eller flera applikationer som är utvecklade och formade på Windows XP plattformen.

Efter Windows 7 kom Windows 8 och Windows 8.1, men ingen av dessa operativsystem gjorde något  större intryck som fick datoranvändare att välja de nya operativsystemen.  Många valde att ligga kvar på Windows 7.

2015 lanserade Microsoft Windows 10 som syftar till att åstadkomma en gemensam plattform för operativsystemet till Microsofts PC-datorer, Windows Phone, Windows Embedded och Xbox One, liksom Surface Hub och HoloLens. För få fler till att uppgradera så fick man under första året uppgradera gratis från tidigare versioner av Windows till Windows 10. Från 2016 får man betala för att uppgradera.

Nästa steg i Microsofts strategi att få över så många som möjligt till Windows 10 är att ta betalt för supporten för Windows 7 dvs. från och med den 14 januari 2020 går det inte längre att få programvaruuppdateringar från Windows Update som skyddar datorn.

Furthers 4 rekommendationer:

  1. Inventera din datorpark.
  2. Analysera behovet av Windows 7? ställ dig frågan varför behövs Windows 7? Motargumenten ska vara i kopplade till kostnaden för att upprätthålla säkerheten, pris för support och spretighet i organisationen.
  3. Budgetera för uppgradering.
  4. Implementera uppgradering.

Hör gärna av dig till någon av våra Tekniska Rådgivare 08 410 417 90

Comments are closed.