Enabling good business
 

4 tips i den digitala transformationen

by Niklas Bendelius in IT-Strategi, Public cloud, Digitalisering

digitalaresan

Nu går tåget
Du har nog hört det förut – det är inte längre en fråga om de flesta företag flyttar till molntjänster i större skala – utan när.
Men vad gör man då om man inte vill bli kvar på stationen, med kostsam hårdvara som enda sällskap?
Vi har sammanställt några tips.


Fler och fler företag inser fördelarna med molnbaserade tjänster och inte behöva investera i hårdvara och möjligheten att bara betala för det du använder är många beslutsfattares dröm. Med molntjänster får du kontroll på kostnaden och en transparens som inte funnits tidigare.

Inom några år är molnkartan ritad. De största molnleverantörerna – Microsoft, Amazon och Google har full kontroll över marknaden. Konkurrensen gör att priset för molntjänster sjunker till en nivå som gör det svårt att behålla dyr hårdvara.

Här är 4 enkla råd:

  1. Anlita en rådgivare som utgår ifrån dina behov och hjälper dig i resan till molnet.
  2. Säkerheten i molnet blir vad man gör det till. Så släpp inte kontrollen över ert data, och glömt inte att säkra upp era användares identiteter
  3. Ha koll på kostnaden i molnet, det kan lätt rinna i väg.
  4. Utse en molnansvarig

Behöver du hjälp?

På Further är vi väl insatta i de olika publika molnlösningarna och följer den tekniska utvecklingen dagligen. Vi erbjuder strategiskt stöd och teknisk support under hela er resa, och hjälper er att få ut det mesta av alla de fördelar som molnet erbjuder.

Tåget till molnet lämnar stationen snart, se till att du är med!

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.